Zašto PVC?

how_it_works_21

1. PVC prozori su broj jedan u energetskoj učinkovitosti

Okvir prozora igra ključnu ulogu u promicanju energetske učinkovitosti i toplinske izolacije koja štedi energiju. Prozorski profili načinjeni od PVC-a ostvaruju najbolje ocjene pri usporedbi s aluminijskim ili drvenim prozorima. Imaju bolja izolacijska svojstva i mogu smanjiti troškove energije i grijanja. Posebno je velika mogućnost uštede energije pri upotrebi PVC prozorskih profila izrađenih u standardu pasivne kuće. Danas se prozori za pasivnu kuću mogu raditi učinkovito i s niskim troškovima, koristeći najmodernije PVC profile i sada već uobičajeno trostruko ostakljenje.

2. PVC prozori imaju vrlo dobar omjer troškova i koristi (cost-benefit)

PVC prozori nude jasne prednosti kod smanjenja troškova, kako pri kupnji, tako i tijekom cijelog njihovog životnog vijeka. Drveni okviri u prosjeku su 20-30% skuplji od PVC-a, a aluminijski prozori koštaju oko 30% više, ponovno predstavljajući najskuplju mogućnost. Temeljeći se na visokom potencijalu uštede energije i minimalnom održavanju tijekom cijelog razdoblja od više od 50 godina, značajne uštede pojavljuju se i u dugom roku.

how_it_works_42
how_it_works_13

3. PVC prozori se lako održavaju

Visokokvalitetni PVC prozori iznimno se lako održavaju i zahtijevaju minimalnu brigu. Drveni prozori, s druge strane, moraju se ponovno ostakljivati svake dvije godine i bojati svakih 5 godina. Najnoviji PVC granulat ekstremno je otporan na vremenske uvjete i sunčevu svjetlost. Za čišćenje prozora sve što Vam je potrebno je sredstvo za pranje posuđa, zbog glatkih površina jednostavnih za održavanje.

4. PVC prozori su značajno trajniji

U suprotnosti od drvenih prozora, PVC prozori imaju osobito dug životni vijek. Visoka kvaliteta prozora ističe se njihovom otporošću na deformaciju i visok stupanj funkcionalnosti tijekom godina. Temeljeći se na njihovom dugogodišnjem životnom vijeku, od minimalno 50 godina, PVC prozori odlična su investicija i u usporedbi sa zadržavanjem vrijednosti nekretnine.

how_it_works_34
how_it_works_35

5. PVC prozori nude izvrsnu eko ravnotežu

PVC prozori mogu se 100% reciklirati i stoga štede resurse. 40% svih rezervi plina i nafte u svijetu koriste se za grijanje i dodatnu energiju u građevinama, dok samo 4% odlazi na proizvodnju plastike, od čega se samo 1% koristi za PVC. Osim što se može reciklirati, trajnost i niska razina zagađivanja tijekom proizvodnog procesa PVC-a pomaže postići odličnu eko ravnotežu i pridonosi zaštiti okoliša. PVC prozori traju puno duže od drvenih i trebaju značajno manje energije tijekom prozivodnog procesa.